Immortals + Donwload

Immortals + Donwload

Poslaťod Mr.Cabanek » Pia 04. Máj 2012 10:21:06

Najznámejším aténskym hrdinom bol odjakživa Perzeus. Príbeh o porazení Minotaura si deti hovoria už v škôlke a tentoraz prichádza v upravenej verzii. Či je to podľa mytologických udalostí a legiend, alebo sa obracia viac na fantáziu režiséra Tarsema Singha, ponechám na zhodnotení diváka. Film už teraz vyniká dokonalým 3D grafickým spracovaním, a tým sa v produkcii 3D dostáva na popredné miesto.

Začínam sa obávať, že si nepamätám mýty a legendy. Novodobý príbeh sa mi zdal ako pospájanie niekoľkých rôznych príbehov do jedného. Už dávno som si predstavoval mytologické udalosti plné boja, plné napätia a zvláštností. Tentoraz sa mi dostal príbeh starej matere, ktorá sa snaží svojho vnuka nevystrašiť, a aby ostalo v dieťati trochu nádeje, tak záver ponúka americký happyend. Dej sa tým pádom črtá ako nastrihaná kniha pospájaná náhodným výberom. Striedanie dynamiky už na začiatku ponorí diváka do pravidelnosti a s ťažkosťami ho režisér dejovo prekvapí.

Dej sa odohráva v období, kedy ešte bohovia sedeli na svojom Olympe a rozhodovali o dianí na Zemi. Aj keď nezasahovali do vývoja ľudstva, stále pripravovali obyvateľom prekvapenia v rôznych podobách. U božstva platia pravidlá. Kým Poseidon dokáže zachrániť Perzea veľkou prílivovou vlnou a ubráni aj svoj život, Apolónovi sa to nepodarí a je za to zabitý Diom. V sibylskej veštiarni sú zavretí bojovníci z čias, na ktoré si ani ľudstvo nepamätá. Kráľ Hyperion chce týchto bojovníkov vypustiť. Potrebuje k tomu prastarý luk. A len veštica vie, kde je ukrytý. Začína sa boj o záchranu nielen veštice, ale aj gréckeho národa (v tejto dobe by sa im taký Perzeus určite zišiel).

Film v rýchlych bojových, ale aj niektorých pokojných častiach použil množstvo legiend a mýtov, ktoré sú jedinečným zobrazením možných udalostí a toho, ako to mohlo pred stáročiami v Grécku vyzerať. Film má na druhej strane obrovský prínos v oblasti 3D spracovania. Neuveriteľné, až dych vyrážajúce zábery si zamilujete od prvého okamihu. Doteraz som videl pár filmov, ktoré pochopili 3D formátovanie a pri Vojne bohov sa to geniálne hodilo.
Obrázok
Mr.Cabanek

Re: Immortals + Donwload

Poslaťod Mr.Cabanek » Pia 04. Máj 2012 10:22:29

Mr.Cabanek

Späť na Filmy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia