Windows 8 štartuje príliš rýchlo

Do tejto sekcie môžete pridávať všetky novinky zo sveta hardvéru.

Windows 8 štartuje príliš rýchlo

Poslaťod Martin » Ned 27. Máj 2012 20:01:47

Pri vý­vo­ji no­vé­ho ope­rač­né­ho sys­té­mu sa vý­vo­já­ri sna­žia ok­rem iné­ho o to, aby sa spus­til čo naj­rý­chlej­šie. V jed­nej si­tuá­cii však mô­že byť pri­rých­ly ná­beh na pre­káž­ku. Ide o prí­pad, keď chce­te po­čí­tač spus­tiť v inom ako bež­nom re­ži­me (nap­rík­lad v nú­dzo­vom). Vte­dy pot­re­bu­je­te zob­ra­ziť po­nu­ku s pok­ro­či­lý­mi mož­nos­ťa­mi spúš­ťa­nia. Ro­bí sa to stla­če­ním ur­če­né­ho klá­ve­su (zvy­čaj­ne F8 či F2) vo vhod­nej chví­li. No čo ak je tá chví­ľa ta­ká krát­ka, že to jed­no­du­cho nes­tih­ne­te? Vý­vo­já­ri Win­dows 8 mys­le­li aj na to, keď­že ná­beh toh­to ope­rač­né­ho sys­té­mu je sku­toč­ne veľ­mi rých­ly. Sa­moz­rej­me, rie­še­nie nes­po­čí­va v ume­lom spo­ma­ľo­va­ní toh­to pro­ce­su.

Tes­to­va­nie no­vé­ho ope­rač­né­ho sys­té­mu sa us­ku­toč­ňu­je na roz­lič­nom har­dvé­ri, pri­čom sa zis­ti­lo, že na zos­ta­ve s dis­kom SSD a sys­té­mom UEFI sa čas na stla­če­nie prís­luš­né­ho klá­ve­su skrá­til na 200 mi­li­se­kúnd. To už je nao­zaj prob­lém stih­núť. Vý­vo­já­ri Win­dows 8 po­nú­ka­jú dve rie­še­nia. Mô­že­te si v nas­ta­ve­niach vy­brať po­lož­ku Ad­van­ced star­tup. Po­čí­tač sa reš­tar­tu­je a zob­ra­zí sa vám prís­luš­ná po­nu­ka. Dru­há mož­nosť je dos­tať sa na prih­la­so­va­ciu ob­ra­zov­ku a tam vy­brať reš­tart po­čí­ta­ča, pri klik­nu­tí na da­nú voľ­bu však mu­sí­te podr­žať tla­čid­lo Shift. Na­po­kon je mož­ný eš­te sce­nár, že vám Win­dows 8 ne­na­beh­ne vô­bec. V tom prí­pa­de sa vám po­nu­ka na vý­ber re­ži­mu uká­že auto­ma­tic­ky.

viac na http://www.itnews.sk/spravy/produkty/20 ... yt-problem
Martin

Späť na Novinky v HWW

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia