Do roku 2016 sa dátová prevádzka na internete zoštvornásobí

Do tejto sekcie môžete pridávať všetky novinky zo sveta hardvéru.

Do roku 2016 sa dátová prevádzka na internete zoštvornásobí

Poslaťod Martin » Ned 03. Jún 2012 13:58:47

Roč­ný ob­jem pre­ne­se­ných dát na inter­ne­te pre­lo­mí do ro­ku 2016 hra­ni­cu zet­ta­baj­tu - do­siah­ne hod­no­tu 1,3 zet­ta­baj­tu. Zna­me­ná to, že kaž­dú se­kun­du pre­te­čie inter­ne­tom množ­stvo dát zod­po­ve­da­jú­ce prib­liž­ne 9 ti­sí­com DVD dis­kom.
Pred­po­ve­dá to vý­roč­ná štú­dia Cis­co Vi­sual Networ­king In­dex (VNI) Fo­re­cast (2011-2016). Do sie­te bu­de pri­po­je­ných tak­mer 18,9 mi­liárd za­ria­de­ní, te­da v prie­me­re 2,5 na kaž­dé­ho oby­va­te­ľa pla­né­ty. Zá­ro­veň do ro­ku 2016 bu­de viac ako po­lo­vi­ca sve­to­vej inter­ne­to­vej pre­vádz­ky po­chá­dzať z pri­po­je­nia WiFi a o 13 % kles­ne po­diel inter­ne­to­vej pre­vádz­ky ge­ne­ro­va­nej osob­ný­mi po­čí­tač­mi. Tie­to tren­dy ilus­tru­jú ras­tú­ce vy­uží­va­nie mo­bil­ných za­ria­de­ní a s tým sú­vi­sia­cu pre­me­nu pou­ží­va­nia inter­ne­tu.
Ná­rast ob­je­mu bu­de me­dzi rok­mi 2015 a 2016 či­niť 330 exabaj­tov, čo je tak­mer rov­na­ko ako cel­ko­vý ob­jem pre­ná­ša­ných dát v ro­ku 2011 (369 exabaj­tov). Prie­mer­ný ob­jem dát pre­ná­ša­ných po inter­ne­te do­siah­ne v ro­ku 2016 150 pe­ta­baj­tov za ho­di­nu, to je pre pred­sta­vu, ako by 278 mi­lió­nov ľu­dí zá­ro­veň sle­do­va­lo na inter­ne­te film v HD roz­lí­še­ní (s prie­mer­nou rých­los­ťou pri­po­je­nia 1,2 Mb/s). Me­sač­ne tá­to hod­no­ta pod­ľa pred­po­ve­de vy­stú­pi na 110 exabaj­tov, op­ro­ti 31 exabaj­tom me­sač­ne v ro­ku 2011.

viac na : http://www.itnews.sk/spravy/internet/20 ... tvornasobi
Martin

Späť na Novinky v HWW

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia